Jotun HQ

Jotun (en Jotun verf)

Jotun A/S is een van ‘s werelds topproducenten van verven en coatings; het bedrijf staat wereldwijd op de tiende plaats en is ook de toonaangevende leverancier van verven en coatings op de Scandinavische markt.

Jotun is actief via vier hoofddivisies: Coatings, inclusief scheepscoatings en andere beschermende coatings; Decorative, dat zich richt op de decoratieve verfmarkt in Scandinavië; Paints, dat toezicht houdt op de wereldwijde productie van decoratieve verven door de groep; en Powder Coatings, dat thermohardende coatings produceert. Jotun is gevestigd in Noorwegen en opereert over de hele wereld. Jotun is en blijft een privébedrijf. Odd Gleditsch, de kleinzoon van de oprichter, is voorzitter van het bedrijf.

In 1920 opende de oude Gleditsch een winkel voor verfbenodigdheden. Om 6 jaar later te besluiten dat de winkel zou beginnen met de productie van de verf die ze verkochten. Met behulp van een groep investeerders kocht hij de oliemolen in Gimle die de verfproducten aan de winkel leverde. Jotun Kemiske Fabrik A/S werd opgericht. Het bedrijf is vernoemd naar Jotun, een reus uit de Noorse mythologie, en het Jotunheimen-gebergte in Noorwegen. Vanaf het begin richtte Jotun zich op de productie van kwaliteitsverven. Nieuwe verfsoorten konden worden ontwikkeld doordat het zijn eigen raffinaderij had gekocht. Jotun werd al snel bekend om zijn staat van dienst op het gebied van innovatie.

Uitbreiding

Jotun versterkte zijn focus op het ontwikkelen van zijn eigen innovatieve producten. Het bedrijf opende een nieuwe fabriek in Gimle. Hierin was ook het eigen laboratorium gevestigd. Deze investering betaalde zich snel uit: in 1953 had het bedrijf een nieuwe verfsoort op de markt gebracht, destijds een belangrijke technologische vooruitgang in de verfindustrie. Mede hierdoor kon Jotun doorgroeien tot leider op de Noorse verfmarkt.

De jaren daarna breidde Jotun zich uit op de internationale markt. Van Noord-Afrika naar het Midden-Oosten, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Sinds 2006 behoort Jotun tot de top tien grootste producenten van verf in de wereld. In Europa is het na Akzo-Nobel en BASF, de derde grootste speler in de markt.

Kwaliteit Jotun verf

De verf van Jotun is op maat gemaakt om eigendommen in elke omgeving te beschermen. Om premium kwaliteit, prestaties en duurzaamheid te garanderen, voert Jotun tests uit in alle denkbare weersomstandigheden. Om dit te bereiken maken ze gebruik van de eigen laboratoria. Hier simuleren ze elk denkbaar temperatuur- en weerscenario, die huizen en andere constructies kunnen aantasten en beschadigen.

Svalbard (Spitsbergen), Noorwegen.

Naast deze tests in laboratoria heeft Jotun teststations in plaatsen zoals Svalbard. Het klimaat daar staat bekend om een van de koudste en meest onstabiele klimaten ter wereld. Op Antarctica worden tests uitgevoerd met extreme UV-straling en veel wind. Ook in de heetste en meest vochtige en corrosieve omgevingen op aarde, zoals Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten worden de producten getest.
Daarnaast voert Jotun producttests uit met panelen in Kjerringvik, ten zuiden van het hoofdkantoor in Sandefjord, Noorwegen.

Als laatste worden de verven en coatings door externe instellingen gekeurd en gecertificeerd. Al deze testen vereisen aanzienlijke middelen. Maar enkel met het volledige beeld van de prestaties van een coatingsysteem kan de best mogelijke beschermende oplossing geboden worden.

Enkele voorbeelden van wereldwijd bekende gebouwen die zijn beschermd met de verf van Jotun zijn: de Eiffeltoren in Parijs, de Petronas Towers in Kuala Lumpur, Burj Khalifa en Burj Al Arab in Dubai, Southern Cross treinstation in Melbourne, Televisietoren van Guangzhou in Guangzhou en Marina Bay Sands in Marina Bay.

Assortiment Jotun verf

Het assortiment van Jotun voor de decoratieve consumentenmarkt is erg breed. Jotun biedt diverse soorten verf, beits en primer aan voor de bescherming van hout. Denk hierbij aan: houten huizen, kozijnen, deuren, schuttingen, tuinhuizen, vloeren en terrassen. Zowel voor binnen als buiten. De meest verkochte verf van Jotun en primer kun je bij Buitenverfonline.be bestellen. Daarnaast heeft Buitenverfonline.nl als enige in België de nieuwste Demidekk: Jotun Demidekk Infinity en levert het ook de Visir Oljegrunning Pigmentert, Net als de Visir Oljegrunning Klar een primer, maar dan op speciale alkydoliën in plaats van terpentine. Sinds kort is ook de binnenverf, Jotun Lady, in de webshop verkrijgbaar.

Jotun Demidekk Ultimate

De bekendste beits van Jotun voor buiten is Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg en Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Deze dekkende beits is zeer weerbestendig en daardoor de beste keuze. Jotun Demidekk Ultimate biedt een onderhoudstermijn van maar liefst twaalf jaar. Steeds meer consumenten en schilders gebruiken de verf van Jotun vanwege de uitstekende kwaliteit en de makkelijke manier om deze te verwerken. Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg is een zijdeglanzende verf en Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is de matte variant hiervan.

Jotun primer

Als primer voor de buitenverf van Jotun wordt Jotun Visir Oljegrunning Klar aanbevolen. Deze primer is transparant en doordat het diep in het hout trekt, houtrotwerend en waterafstotend.

Waarom Jotun verf bestellen bij Buitenverfonline.be?

De verf, primer of coating van Jotun voor de laagste prijs van België? Bestel het dan met laagste prijsgarantie bij Buitenverfonline.be. Het scheelt tientallen euro’s ten opzichte van de andere aanbieders. Dit komt doordat Buitenverfonline.be de producten van Jotun zelf importeert via de officiële en erkende Jotun verfdealer in Scandinavië. Buitenverfonline.be hoeft zich daarom niet te houden aan de minimale verkoopprijs die de importeur voor de Benelux en Noord-Frankrijk oplegt. Daarbij komt ook nog dat je geen verzendkosten betaalt bij een order vanaf €40,-. De meest verkochte kleuren verf levert Buitenverfonline.be uit voorraad. Andere kleuren hebben een levertijd van maximaal twee weken. De verf wordt dan gemengd in Scandinavië en vervolgens opgehaald.

Het bestellen in de webshop is eenvoudig en betrouwbaar! In de webshop maken we gebruik van o.a. Bancontact, voor een veilige en snelle betaling. Of maak gebruik van de mogelijkheid om in termijnen te betalen via SprayPay. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan wordt het dezelfde dag verzekerd verzonden. Kijk ook bij de reviews op het onafhankelijke Trustpilot: een score van 4,9 op een schaal van 5 (uitstekend). Bij Buitenverfonline.be kost goede service niets extra! Het goedkoopste Jotun verkooppunt.

Vragen over de producten van Jotun?

Heb je vragen over de gebruiksaanwijzing van Jotun verf, wil je meer informatie of advies? Neem dan gerust contact op met Jeroen Groen op via +31 85 – 001 0001 of stuur een bericht.

 

UPDATE (8 januari 2024): Voormalig CEO en voorzitter van de raad van bestuur bij Jotun, Odd Gleditsch jr., is overleden op 25 december 2023. Odd Gleditsch jr. is 94 jaar geworden.